Goda recept till midsommar

Midsommar är en underbar högtid, där vi samlas för god mat och dryck tillsammans med vänner och familj. Många serverar en klassisk sommarbuffé till lunchen och grillar något gott till kvällen. Men egentligen gör man ju precis som man vill! Vi på Briska har tagit fram ett gäng recept som alla passar perfekt till midsommar, oavsett om du vill gå lite mer klassiskt eller mer modernt.

Varför inte inspireras av detta upplägg inför midsommar, helt klart mer modernt än det klassiska smörgåsbordet. Inled kvällen med en fördrink baserad på alkoholfri cider såsom vår goda Körsbärsblom. Servera en härlig förrätt i form av Rårakor med löjrom och citron som förrätt, Grillad lax med spetskål till varmrätt och avrunda kvällen med en riktigt somrig pavlova.

Eller om du vill komplettera ditt klassiska buffébord med några oväntade tillägg – varför inte förgylla bordet med någon av dessa smarriga recept?

Smördegspaj med karamelliserad lök och chevre – en riktigt god och smidig rätt som går att förbereda tidigt och servera kall. Skär upp den i portionsbitar så är det smidigt för gästerna att plocka med sig en bit från buffén.

Grillade betor med chevredipp och pepparrot – en härligt vegetarisk sommarrätt som gärna serveras på ett stort serveringsfat som gästerna får plocka från.

Till efterrätt så rekommenderar vi självklart att servera en rätt med jordgubbar – för finns det något som andas mer midsommar än perfekt mogna jordgubbar? Knappast! Vårt recept på pavlova är en riktigt somrig dessert som gärna avnjuts till vår alkoholfria nyhet Briska Jordgubb 0,5%. Sötman i cidern balanserar sötman i desserten och jordgubbssmaken träder fram ytterligare! Otroligt gott.

Vad ska då drickas till maten? Vi på Briska har en rad med alkoholfria cider i vårt sortiment, allt ifrån vår klassiska fläder samt päroncider, till bärig cider med smak av svartvinbär eller jordgubb. Dessutom har Briska en halvtorr cider, Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5% för den som lockas av en mer framtonad vinkaraktär i sin cider. Alla passar fint att njuta av som de är eller parad till lunchen eller middagen!