På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Smördegsinbakad svamp och gruyerepaj

 

Till 4 personer 


270 g smördeg

500 g skogschampinjon, hackad

1 gul lök, finhackad

1 kruka timjan

100 g grönkål, finhackad

1 msk kinesisk soja

1 msk vorschestersås 

½ dl grädde 

100 g gruyere

Salt och peppar 

Smör till stekning


SÅ HÄR GÖR DU

• Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegen.
• Hacka svamp och finhacka lök och grönkål.
• Stek svampen på hög värme till att den vätskat ur sig.
• Addera smör till svampfräset och gå i med löken och stek till den mjuknat.
• Häll ner den finhackade grönkålen och timjan och låt det mjukna i stekpannan. I med resterande ingredienser utom gruyere och låt grädden koka in ordentligt.
• Riv gruyeren och häll ner.
• Stansa ut rundlar av smördegen med hjälp av ramekinformar, två stycken per paj.
• Klä botten och väggen av pajformen med en ena delen av smördegsdelen och lägg i svampblandningen. Täck pajen med det andra smördegslocket och nyp igen smördegsplattorna. Skär ett snitt mitt i.
• Grädda pajen i ugnen ca 25 minuter eller till de fått färg.

Briska Demi-Sec Alkoholfri


Färg: Ljust gul

Doft: Tydlig frisk och fruktig doft av persika och citrus. Inslag av äpplen, riesling och tropisk frukt.

Smak: Finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet. Smak av solmogen persika och passionsfrukt med inslag av äppliga honungstoner och riesling. En viss torrhet i eftersmaken.

Alla våra produkter är veganska.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%