This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.
Fill in your age
Pangrattato betyder egentligen ströbröd på italienska men är mycket mer än så. Det gyllene brödet kan tillföra ett härligt krisp till många olika typ av rätter.
2 st burrata
3 st persikor
100g surdegsbröd
1 gul färsklök
1 rosésallad
1 knippe färsk timjan
Rapsolja
Olivolja
Salt
Peppar
SÅ HÄR GÖR DU
• Börja med att ta ut burratan från kylen och låt den tempereras i rumstemperatur medan du förbereder resten.
• Skär bort kanterna från surdegsbrödet och dela i mindre kuber. Mixa brödet hastigt i en mixer.
• Hätta upp oljan försiktigt och fritera brödsmulorna tills de fått en gyllene färg, rör om under tiden.
• Låt pangrattaton rinna av på papper och salta försiktigt.
• Halvera persikorna och ta bort kärnan. Lägg persikan på grillen med snittytan nedåt tills de fått fin färg. De ska mjukna något men fortfarande behålla sin form. Skär sedan persikan i klyftor.
• Strimla färsklöken tunt och dela rosésalladen i mindre bitar, dressa upp i olivolja och flingsalt.
• Dela burratan på mitten och placera varsin halva på mitten av tallriken, salta snittytan.
• Varva sedan den uppressade salladen, färsklöken och den grillade persikan runt burratan.
• Sprinkla över pangrattato, lite olivolja och dekorera med de plockade timjanbladen.
Färg: Ljust gul
Doft: Tydlig frisk och fruktig doft av persika och citrus. Inslag av äpplen, riesling och tropisk frukt.
Smak: Finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet. Smak av solmogen persika och passionsfrukt med inslag av äppliga honungstoner och riesling. En viss torrhet i eftersmaken.
Alla våra produkter är veganska.
Alkoholvolym: 4,5 Vol%
Matjessill från Norröna med äggula, krondillsinlagd gurka, gräddfil samt kavring
Timjanstekt fläskkotlett med bakade primörbetor, blåbärssky och senapskräm.
Påsk: Frasigt ägg – tryffel – kyckling