Påskmat till minglet

Påsken är en tid där många samlar familj eller vänner över riktigt god mat och dryck. Det traditionella påskbordet är absolut gott, men knappast särskilt nytänkande eller modernt. Därför bad vi matkreatören Frida Lund att ta sig an uppdraget att modernisera påskmaten. Med snackstrenden hetare än någonsin landade Frida i tre goda recept som alla passar extra bra i mingelformat. Alla recept är framtagna för att passa riktigt bra till alkoholfria Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen, en perfekt dryck att servera till påskmaten.

Påskdessert

Den gula påsktårtan i all ära, men får Briska välja så serverar vi en modernare version av påskdessert i år. Nämligen en riktigt god pistagepavlova med citronmascarponekräm och färska bär. Välj själv om du vill servera den som en stor påsktårta som alla skedar upp på sin tallrik, eller baka marängen i portionsformat så alla får varsin pavlova. En påskdessert som heter duga!

Moderna snittar med lax

Lax hör verkligen påsken till och vi känner alla till de klassiska rätterna; varmrökt lax, gravad lax och så vidare. När Briska tar sig an påskmaten så vill vi hitta en ny twist på laxreceptet. Resultatet är en laxrillette som serveras på surdegsknäcke. En krämig laxröra på varmrökt lax som hottas upp av dijon, gräslök och fint hackad grönt äpple. Serveras gärna som trevliga snittar på mingelbordet!

Påskmat! Laxriletter

Ägg – i ny tolkning

Även ägg är ett givet inslag på det svenska påskbordet, i alla dess former. I vårt recept så har vi valt att lyfta in äggen i en grön och vårig setting. För grönsakerna lyser generellt med sin frånvaro under påsken och så kan vi ju inte ha det. Briskas ägg i ny tolkning samsas därför på ett härligt sharingfat där sparris och haricot verts toppas med kokt ägg, brynt smör och rostade surdegskrutonger.

Påskmat! Äggsallad i ny tappning