Amanda Colldéns recept på festligheter

Vi på Briska älskar sociala tillställningar, när vi samlar vänner över riktigt god mat och dryck. Extra roligt är det när värden eller värdinnan har lagt lite krut på att ge gästerna det lilla extra, som gör tillfället lite extra smakfullt och kul. Därför har Briska gått samman med Amanda Colldén, den självklara experten att vända sig till när det gäller att skapa minnesvärda middagar och festliga tillställningar. Läs Amandas bästa tips för en social sommartillställning här nedan!

Ett härligt och lättsamt välkomnande sätter tonen!

Alla älskar att känna sig uppmärksammade, speciellt när man precis anlänt till en fest. För ett riktigt bra värdskap, lägg därför gärna extra krut på ett riktigt kul välkomnande där alla gäster får känna sig sedda. Ett roligt sätt Amanda tipsar om är att du som värd skriver ut bilder på alla gäster och förbereder fun facts om varje gäst. På plats får därefter gästerna försöka para ihop rätt bild med rätt fakta. Ett riktigt roligt sätt att visa att man har tänkt på alla gäster och som definitivt sätter igång snacket direkt! Extra bra vid en social tillställning där alla gäster inte känner varandra så bra – en sann ice breaker!

Byt ut dryckes-etiketten mot en personlig etikett

Amanda säger “oh yes” till bordsplacering! Det är ett roligt sätt att visa att man som värd tänkt till kring hur samtalen och stämningen runt borden når en optimal nivå. Gillar du att pyssla är ett roligt sätt att sätta en personlig touch på bordsplaceringen att byta ut etiketten på drycken till en bild på varje gäst. 

Yeahpardy

Ett jeopardy eller som Amanda säger “Yeahpardy” slår aldrig fel. Skriv roliga frågor som du tror att dina gäster skulle uppskatta. Blanda gärna frågorna så de handlar om allt från gästernas privatliv till allmänbildning. Ett stort plus i kanten är även om man har buzzknappar så man får känslan av att man är på en riktig gameshow!