Vi på Briska erbjuder både söt och halvtorr cider, alla med smäktande smaksättningar. Det här med smaksättning är verkligen vår expertis och vi letar passionerat efter nya smakkombinationer som kan lyfta äpple- eller päroncidern till nästa nivå. Just den söta och smaksatta cidern brukar ibland kallas för svensk cider. Vi i Sverige är nämligen stora på just denna ciderstil, där briska sedan 2009 varit en del av denna utveckling.
Den svenska cidern har ofta en högre sötma och fräsch fruktighet i sig. Den engelska cidern är sällan smaksatt och är oftast en ljus och torr cider med frisk smak och något högre alkoholhalt. Den franska cidern produceras främst i nordvästra delen av Frankrike och har stilmässigt en pigg syra och strävhet från tanninerna i äppelskalet.
Liksom att cider finns i varierande stilar, så passar cidern även till många olika tillfällen. Att avnjutas som sällskapsdryck, i kombination till mat eller som ingrediens i en drink. Under en varm sommardag eller en kväll i höstmörkret. Inspireras gärna av våra goda mat & drink-recept här.