På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Vit sparris – parmesan – mandel

 

En krämig mumsbit med spännande smakkombinationer. Årets Kock 2016 Jimmi Eriksson hälsar att Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must upplevs uppfriskande krispig till den krämiga parmesankrämen. Tips! Det blir allra snyggast om du använder en spritspåse, men det går självklart bra att använda en tesked för att lägga upp parmesankrämen på sparrisbiten inför servering.

10 mumsbitar

5 st vita sparris
1 st citron, juicen
50 g smör
50 g parmesan, riven
1 dl grädde
2 dl matolja
1 st ägg
0,5 dl mandel
rapsolja
salt


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Ta den vita sparrisen, skär av roten och släng den. Skala sedan sparrisen fyra centimeter från toppen och nedåt. Skär av toppen av sparrisen och lägg den åt sidan.
  2. Sjud den skalade sparrisstammen i saltat vatten, citronjuice och smör i 7-10 minuter och låt sedan svalna i lagen. Skär sedan upp sparrisen i munsbitar, ca 3-5cm.
  3. Ta fram sparristoppen och hyvla den tunt med mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten fram tills servering.
  4. Rosta mandeln i ugn på 150°c med lite olja och salt tills gyllene. Hacka sedan upp mandeln.
  5. Värm upp grädde och riven parmesan. Häll upp gräddblandningen i en bunke som passar att mixa i och tillsätt ägget. Mixa och tillsätt oljan långsamt tills det blir en krämig konsistens. Smaka av med salt och fyll sedan en spritspåse med krämen.
  6. På den munsbitstora sparrisen klicka ut lite av parmesankrämen. Lägg sedan på en skiva av den hyvlade sparristoppen. Toppa med en större klick av krämen och strö över mandel. Servera.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%