På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Texturer av äpple

 

En dessert som verkligen hyllar äpple som råvara. Äppelsymfoni som passar perfekt med Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must. Desserten består av många olika smakversioner av äpple och kombinerat med den nya cidern får vi ytterligare en smak till symfonin. Tips! Har du inte tillgång till en Pacojet – köp en god äppelsorbet istället för att göra en egen glass.

10 portioner

Äpplekräm
5 st äpplen
1 st citron

Karamelliserat äpple
5 st äpplen
1 dl socker
20 g smör
1 msk gari (inlagd ingefära)

Äpple & yoghurtglass
500 g äppelpuré
5 dl yoghurt
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
2 dl socker
2 st gelatinblad

Rostad macadamianöt & havre
100 g macadamianötter
1 dl havregryn
100 g smör
kanel
salt


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Äpplekräm: Kärna ur 5 äpplen och hacka upp i mindre bitar. Lägg i en kastrull och stek försiktigt i torr panna tills helt mjuka, ibland behövs lite vatten tillsättas så att äpplerna inte fastnar i botten. Låt sautera tills den överblivna vätskan ångats bort. Mixa sedan slät i en mixer, smaka av med citronjuice och kyl ner.
  2. Karamelliserat äpple: Skala och skär äpplerna i klyftor. Häll socker i en stekpanna och värm tills gyllene, tillsätt sedan äpplerna och garin. Karamellisera i någon minut och tillsätt sedan smöret. Låt äpplerna svalna i lagen.
  3. Äpple & yoghurtglass: Blanda yoghurt och puré i en bunke. Blötlägg gelatinet. Koka upp grädde, mjölk och socker. Häll i gelatinet och rör om, låt sedan svala något. Blanda sedan ner i yoghurtblandningen. Frys i Pacojet-rör och kör därefter glassen krämig i Pacojeten.
  4. Rostad macadamianöt & havre: Hacka macadamianötterna. Lägg i smör och nötter i en stekpanna och värm tills smöret bryns och nötterna rostas gyllene. Tillsätt havre och låt rosta ett tag till. Smaka av med lite salt och kanel.
  5. Dags för servering! Fördela äppelkrämen och de karamelliserade äppelklyftorna på tallriken. Strö över nötblandningen och lägg på en kula glass.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%