På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Kålrabbi – lax – miso – äpple

 

En fin mumsbit man gärna äter flera av. Lite utav en sushi gjord på nordiska smaker och råvaror. Sötman i mison går bra ihop med den fina sötman i Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must. Den färska fräschören från det råa äpplet möter den fina äppelsmaken i cidern och lyfter upplevelsen till nya höjder. Tips! Grava gärna laxen redan dagen innan så går det snabbare dagen för servering.

10 små mumsbitar

Inkokt Kålrabbi
1 st kålrabbi
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten

200 g lax
1 msk socker
2 msk salt
2 tsk miso
1 st ägg
2 dl matolja
0,5 tsk dijonsenap
1 st äpple
2 tsk vinäger
salt

 


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Skiva kålrabbin tunt, för bäst resultat använd en mandolin. Snygga till skivorna till jämna cirklar och lägg i en bunke. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll den varma lagen över kålrabbin och låt svalna.
  2. Blanda lika stora delar salt och socker, gnid sedan över blandningen på laxen och låt stå i två timmar. Torka sedan av laxen och skär i kuber, ca 2 x 2 cm stora.
  3. Se till att äggen, mison, dijonsenapen, vinägern och matoljan har samma temperatur, antingen rumstemperatur eller kylskåpskallt. Annars är det lätt att majonnäsen skär sig. Knäck ägget i en mixerkanna och tillsätt sedan miso, dijonsenap och vinäger. Börja mixa och tillsätt oljan tills att det blir en krämig majonnäs.
  4. Klicka ut majonnäsen på laxkuberna. Skär sedan äpplet i tunna stavar och lägg dem på laxen. Lägg därefter på den syltade kålrabbin och servera de små mumsbitarna.