På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Sotad grön sparris med inlagda päron, parmesan, sommarörter samt krutonger.

 

20 st gröna grova sparrisar
2 st hårda päron
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 bit parmesan 100 g machesallad, dill och krasse
100 g vitt bröd till krutonger
1 msk olivolja


SÅ HÄR GÖR DU

Skala den gröna sparrisen vid behov. Koka upp ättika, socker och vatten, kyl ned. Skiva päronet tunt och lägg in det i inläggningslagen. Skär brödet i tunna skivor och stek dem gyllene och krispig i olivolja. Sota den gröna sparrisen i torr panna tills den är klar, salta. Lägg på inlagda päron, sallad och örter samt krutonger. Riv över parmesanen.

Briska Päron


Färg: Ljust gul

Doft: Frisk och fruktig med tydliga inslag av päron och toner av kryddighet.

Smak: Fyllig smak av päron med en krispig och frisk syra samt en lång angenäm eftersmak.

Alkoholvolym: 4,5 Vol%