På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Hallonglaserad kalvrygg med grillad grön sparris, inlagda hallon och brynt balsamicosmör.

 

300 g kalvrygg
2 dl socker
2 dl vatten
1 dl ättika
1 dl hallonpuré
12 st hallon
10 st gröna sparrisar
8 st små potatisar
4 st knipplökar
0,5 dl balsamico
200 g smör
Körvel och kryddtagetes till garnering


SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp ättika, socker och vatten. Blanda 1 dl av lagen med hallonpurén. Salta och bryn kalvryggen i fyra lika stora bitar. Pensla på hallonglazen och baka den klar i ugnen på 90 grader tills den har en innertemperatur av 58 grader.

När resten av ättikslagen blivit kall så dela resterande hallonen och lägg dem där i. Skala och koka den gröna sparrisen tills den är mjuk i saltat vatten, kyl ned i isbad. Vid servering grilla sparrisen så den blir varm. Bryn smöret och tillsätt sedan balsamicon. Koka potatisen i saltat vatten tills den blir mjuk. Dela ned potatisen och värm balsamicosmöret vid servering.

Briska Rosécider


Färg: Djuprosa

Doft: Tydlig doft av svarta vinbär och hallon.

Smak: Svarta vinbär och hallon i kombination ger en frisk och fruktig smak som förmedlar en känsla av varm sommardag. En viss strävhet finns i eftersmaken.

Alkoholvolym: 4,0 Vol%