HÅLLBARHET

Det är inte bara smaken som är viktig för oss. Vi jobbar lika hårt för att skapa en god helhetsupplevelse av Briska.

Tillsammans med vår ägare Spendrups, arbetar vi aktivt med hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Bland annat i form av minskad klimatpåverkan och en optimerad resursanvändning.

På Spendrups bryggeri i Grängesberg, där vi tillverkar Briska, har vi en unik biobränsleanläggning som använder restprodukter från produktionen. Idag är dessutom 100 procent av elen i bryggeriet förnyelsebar.

Vi arbetar aktivt för att minska koldioxidutsläppen som sker när Briska transporteras ut i landet. Idag går de flesta av våra transporter på fossilfritt bränsle och vi jobbar för att effektivisera våra leveransrutter så att våra lastbilar kan åka så kort som möjligt. Vi vill också minska vår plastanvändning – idag består flaskorna till 50 procent av återvunnen plast. En procentsats som vi ska förbättra ytterligare.

Vi på Briska utvecklar ständigt nya produkter, och vi försöker göra så många som möjligt av dem ekologiska. Vi har idag tre ekologiska produkter i vårt sortiment, men vi arbetar aktivt med att öka andelen.

För oss på Briska är hållbarhet inte bara en fråga om miljö, utan det är även viktigt med de sociala aspekterna. Vi har därför tagit flera initiativ som uppmuntrar till mer hållbart drickande, där man själv väljer om, hur och när man vill konsumera alkohol. Det är viktigt för oss att vi erbjuder alkoholfria alternativ där man inte behöver ge avkall på smak. Oavsett smaksättning eller alkoholhalt ska en uppfriskande smakupplevelse vara garanterad. Briska har idag fyra alkoholfria smaker: Briska Äppelcider med Ofiltrerad must, Briska Päroncider, Briska äppelcider med smak av Fläder och Briska äppelcider med smak av Hallon & Vinbär.

För att manifestera vår syn på ett hållbart drickande har vi genomfört flera alkoholfria initiativ. Däribland ”Alkoholfriheten”, där Briska under 2017 byggde upp Summerbursts första helt alkoholfria barområde – en välbehövlig alkoholfri oas mitt i festivalextasen.

De här är våra första steg mot en mer hållbar värld och vi jobbar ständigt på att bli bättre.