På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Texturer av jordärtskocka

 

Ett recept där man tar vara på hela råvaran och arbetar med spännande texturer av jordärtskockan; frasigt, krämigt och krispigt. Smaken av den citronsyltade jordärtskockan påminner lite om smaken av äpple och i kombination med Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must lyfts äppeltonerna ytterligare. Receptet ger dig 10 små mumsbitar som man gärna äter fler än en utav.

10 mumsbitar

12 st jordärtskockor
0,5 dl juice från färsk citron
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
100 g Västerbottenost, riven
50 g smör
frityrolja
salt


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Placera 10 utav jordärtskockorna på en påt och baka i ugn på 150°c tills att de blir mjuka. Dela jordärtskockorna på mitten och gröp ur dem. Lägg undan skalen. Mixa de urgröpta jortärtskockorna med smör och den rivna osten tills du får en slät kräm.
  2. Värm upp frityrolja till 150°c. Fritera skalen av jordärtskockorna tills de är frasiga, lägg upp på papper så att överbliven olja torkar bort. Salta de friterade skalen lätt.
  3. Skiva de två resterande jordärtskockorna tunt, för allra bäst resultat använd en mandolin. Pressa citroner till ca 0,5dl citronjuice. Koka upp citronjuice, vatten, socker. Lägg i skivorna av jordärtskocka när sockerlagen kokar och koka tills jordärtskockan är ”al dente”. Stäng då av plattan och låt svalna i lagen.
  4. Dags för servering! Ta de friterade skalen och fyll försiktigt med lite jordärtskockskräm. Lägg på en skiva av den syltade jordärtskockan. Servera!

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%