På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Rotselleri – hasselnöt

 

En fin mumsbit man gärna äter flera stycken av. Sötman från rotsellerin matchar den fina sötman i Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must. Serveras som en liten dumpling, ett härligt snacks perfekt att servera innan middagen.

10 små mumsbitar

1 st rotselleri
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 st lagerblad
10 st enbär, krossade
100 g smör
0,5 dl hasselnötter
ca 5 dl mjölk
rapsolja
salt

 


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Skala rotsellerin och skiva tjugo tunna skivor, för bästa resultat använd en mandolin. Snygga till rotsellerin genom att skära ut fina cirklar av den skivade rotsellerin. Spara den rotselleri som blir över.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och enbär. Lägg i de tunna cirklarna av skivad rotselleri när ättiksblandningen kokat upp. Låt sedan sjuda i fem minuter. Stäng av plattan och låt rotsellerin svalna i lagen.
  3. Skär ner resterande rotselleri i mindre bitar och koka mjuk i mjölken. När rotsellerin är mjuk, sila då bort mjöjken och mixa rotsellerin med smöret till det blir en slät kräm. Smaka av med salt.
  4. Rosta hasselnötterna i ugn på 150°c med lite salt och olja tills de får en gyllene färg. Skaka om plåten då och då för en jämn rostning.
  5. Sila bort lagen från rotsellerin (steg 2) och torka av skivorna lätt. Till servering: lägg en skiva av den inlagda rotsellerin på en tallrik, klicka på lite av rotsellerikrämen och vik ihop till en dumpling. Riv över hasselnöt med ett zestjärn och servera.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%