This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.
Fill in your age
150 g god matjessill
4 st ägg
1 st gurka
0,5 dl ättika
1 dl socker
1dl vatten
1 st krondillsblomma
2 msk brynt smör
1 dl gräddfil
1 bit hel kavring
SÅ HÄR GÖR DU
Skär matjessillen i 12 lika stora bitar. Koka äggen i 6 minuter från kokande vatten, kyl ner. Skala äggen och pilla försiktigt bort vitan så det att det bara blir krämig gula kvar.
Koka upp socker, ättika och vatten med krondillsblomman. Skiva ner halva gurkan i den kalla lagen och låt stå, gärna över natten. Frys kavringen och skiva den tunt. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och baka dem på 150 grader tills de blivit gyllene och frasiga. Lägg gulan i mitten av en tallrik. Lägg matjessillen, gräddfil, krondillsgurka och kavring runt om. Garnera med lite hyvlad gurka och dill. Slå till sist över det varma och brynta smöret.
Färg: Ljust solgul och ”cloudy”, då musten är ofiltrerad.
Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.
Smak: Elegant, krispig och fyllig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.
Alkoholvolym: 4,5 Vol%
Golden Wine Cooler
Sotad grön sparris med inlagda päron, parmesan, sommarörter samt krutonger.
Briska Blåbärsbomb