På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Löjrom – råraka – citron

 

Klassiska smaker som tas till nya höjder genom en personlig och rolig servering. Sältan i löjromen lyfter smakbilden i Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must. Den bryter av ciderns fina sötma och ger en högre fräschör. Receptet ger dig 10 små minirårakor, perfekt att servera som aptitretare innan förrätten. Enkelt att skala upp receptet till förrätt eller varmrätt om man så vill. Tips! Förbered gräddfilen över natten, så går förberedelserna fortare dagen för servering.

10 små mumsbitar

300 g löjrom
500 g potatis
1 dl juice från färsk citron
0,5 dl socker
4 g agarpulver
2 dl gräddfil
1 st silverlök
klarifierat smör
dill till garnering


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Pressa citron till citronjuice. Lägg i citronjuicen och sockret i en kastrull och koka upp. Häll vatten och agar i en annan kastrull och koka upp. Häll innehållet i de både kastrullerna i en gemensam bunke och ställ in i kylen. När innehållet stelnat skär upp i små kuber, ca 0,5-1cm stora.
  2. Placera 2 dl gräddfil i ett kaffefilter. Lägg kaffefiltret i en sil, ställ i en bunke och placera i kylen i minst två timmar (eller över natten). Häll sedan över den urvattnade gräddfilen i en spritspåse.
  3. Riv potatisen på den grova delen av rivjänet till fina remsor Stek potatisen till små rårakor i ett plättlagg med klarifierat smör. När rårakorna har en gyllene färg är de klara.
  4. Skiva silverlöken tunt, för bäst resultat använd en mandolin. Spola sedan löken i kallt vatten.
  5. Dela upp löjrommen i 10 spritspåsar och knyt ihop fint, skriv gärna namn på varje spritspåse.
  6. Servera en eller fler mini-rårakor på varje tallrik, addera några kuber av citrongelen, en klick av gräddfilen, lite silverlök och dill på toppen. Varje gäst får sedan toppa med sin egen löjrom ur den personliga spritspåsen.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%