På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Löjrom – rågbröd – rädisa – äpple – brynt smör

 
Nötigheten från det brynta smöret tillsammans med rågbrödet gör att äpplet blir ännu tydligare och tillsammans med löjrom och gräddfil känns det givet till cidern.

Nötigheten från det brynta smöret tillsammans med rågbrödet gör att äpplet blir ännu tydligare och tillsammans med löjrom och gräddfil känns det givet till cidern.

10 portioner

200 g löjrom
300 g rågbröd
200 g smör
3 dl gräddfil
2 st äpplen
10 st vittoppiga rädisor
dill
gräslök
citron


SÅ HÄR GÖR DU

  • Bryn smöret i kastrull tills gyllene, viktigt att vispa det så det blir gott. Skär rågbrödet i mindre kuber och stek sedan i det brynta smöret.
  • Lägg gräddfilen i kaffefilter och låt filtrera i 2-3 timmar så att den blir fastare. Lägg upp i spritspåse för att förenkla vid servering.
  • Skär äpplen i tunna stavar och hyvla rädisan tunt på mandolin, blanda ihop tillsammans med plockad dill och tunt skuren gräslök. Smaka av med lite citron.
  • Börja med att lägga upp gräddfilen på tallriken. Lägg sedan de stekta brödbitarna på och runt gräddfilen. Därefter de blandade örterna, rädisan och äpplet i en rund ring och till sist löjrommen i mitten.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%