På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Påsk: Körsbär – mandel – yoghurt

 

Äpple och nötter är en klassisk kombination och nötigheten från mandeln i denna dessert passar fint med äppeltonerna i Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must. Här serveras desserten i små portionsformar men det går lika bra att baka Clafoutisen i en stor form. Tips! Har du inte tillgång till en Pacojet, går det bra att servera med en kula färdigköpt körsbärsglass, även vaniljglass passar bra till.

10 portioner

Clafoutis
30 st körsbär, urkärnade
1 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1,5 dl socker
4 st ägg
2,5 dl mjölk
25 g smör, smält

500 g körsbärspuré
5 dl turkisk yoghurt
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
2 dl socker
2 st gelatinblad

rostad mandel, till servering


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och socker i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en smidig smet. Vispa sedan i äggen och resten av mjölken. Fördela smeten i 10 små ugnsformar och lägg i körsbären. Baka på 175°c i cirka 15 minuter.
  2. Blanda körsbärspuré och yoghurt i en bunke. Blötlägg gelatinet. Koka upp mjölk, grädde och socker. Tillsätt gelatinet och låt svalna något. Sila den svala gelatinblandningen över yoghurten och blanda väl.
  3. Häll upp smeten på Pacojetrör och frys dem. Kör av glassen i Pacojeten och lägg en kula på clafoutisen. Servera med rostad mandel!

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%