Grön sparris – mandel – zucchini – fetaost
Den blommiga sötman från cidern gör syrligheten i fetaosten rundare och beskan i de gröna bladen och grillade sparrisen blir mildare tillsammans med cidern.
Den blommiga sötman från cidern gör syrligheten i fetaosten rundare och beskan i de gröna bladen och grillade sparrisen blir mildare tillsammans med cidern.
10 portioner
40 st gröna sparris
400 g fetaost
3 dl matolja
1 st ägg
2 st zucchini
1 dl rostad Marconamandel
bladpersilja
körvel
olivolja
citron
salt
SÅ HÄR GÖR DU
- Mixa matolja och 200 g fetaost i en matberedare så osten blandas och smulas ner fint i oljan. Häll upp fetaostoljan i en kanna. Häll i ett ägg i matberedaren tillsammans med en skvätt vinäger och mixa ner fetaostoljan i en jämn stråle till en fast majonnäs. Smaka av med salt.
- Gnid in sparrisen med olja och salt, stek eller grilla sparrisen hårt så den får en god smak och yta. Lägg upp på tallriken och klicka över fetaostmajonnäsen.
- Hacka mandeln grovt och fördela ut över sparrisen.
- Hyvla zucchini tunt på mandolin eller med skalare. Blanda försiktigt upp med plockad späd körvel och persilja, smaka av med olivolja, citron och fördela över sparrisen.
- Avsluta med att smula över fetaost på rätten.
Briska Fläder Alkoholfri
Färg: Gyllengul
Doft: Somrig doft av fläderblom, citrus och lite örtiga toner av krusbär.
Smak: Fläder med vaniljsötma, gröna äpplen och fräsch citron.
Alla våra produkter är veganska.
Alkoholvolym: 0,5 Vol%