This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.
Fill in your age
För 4 små serveringar.
Ciderbräserad svamp
250 g skogschampinjon
1 liten scharlottenlök
1 dl Briska Demi Sec
1 dl svampbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
peppar
Bränd purjo
1/3 purjolök
Ett par msk smör
Polenta
5 dl mjölk
1 dl polentagryn
100 g chevré
Salt
Peppar
Eventuellt citron
SÅ HÄR GÖR DU
För 4 små serveringar.
Ciderbräserad svamp
• Koka upp svampbuljongen.
• Rengör svampen och skiva den i lagom tjocklek.
• Hacka scharlottenlöken.
• Torrstek svampen och löken hastigt och sänk sedan värmen. Fräs ett par minuter tills de har mjuknat och fått lite färg.
• Tillsätt cidern, svampbuljong och vitvinsvinäger på svampkompotten och låt koka torrt.
• Smaka av med salt och peppar.
Bränd purjo
• Skär purjolöken på längden och rengör under kallt vatten.
• Stek purjolöken i torr panna tills den fått en bränd yta, addera sedan smör och bryn tills purjolöken mjuknat i smöret.
Polenta
• Koka upp mjölk och addera polentan under omrörning. Låt puttra ett par minuter.
• Addera chevre under omrörning.
• Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citron.
• Servera direkt.
Färg: Ljust gul
Doft: Tydlig frisk och fruktig doft av persika och citrus. Inslag av äpplen, riesling och tropisk frukt.
Smak: Finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet. Smak av solmogen persika och passionsfrukt med inslag av äppliga honungstoner och riesling. En viss torrhet i eftersmaken.
Alla våra produkter är veganska.
Alkoholvolym: 4,5 Vol%