På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

The Browned Apple

 

Ett uppfriskande alkoholfritt alternativ till glöggminglet. Det brynta smöret lyfter smaken i hasselnötterna och ger en karamellig ton som fint kompletterar friskheten i Briskas Äppelcider med Ofiltrerad Must. Serveras riktigt varm.

1 flaska Briska Alkoholfri Äppelcider med ofiltrerad must
1/2 rött fast äpple
25g smör
25-30st hasselnötter med skal
5st stjärnanis
1msk rörsocker


SÅ HÄR GÖR DU

  1. Dela det halva äpplet i 6 klyftor.
  2. Stek äppelklyftor, hasselnötter och stjärnanis i smör på medelhög värme och strö över sockret. Rör om ofta.
  3. När smörets färg är mer brun än gyllene lyfter du ur äppelklyftorna från kastrullen. Lägg dem åt sidan.
  4. Häll av allt smör förutom en tesked. Tillsätt äppelcidern och låt sjuda ett par minuter.
  5. Sila innehållet i kastrullen, så hasselnötterna och stjärnanis separeras från cidern.
  6. Servera den varma cidern i glas, garnera gärna med stjärnanis och en stekt äppelklyfta

Tips! Hasselnötterna och äppelskivorna är goda att servera som snacks vid sidan av den varma cidern.

Briska Äpple Alkoholfri


Färg: Ljust solgul och ”cloudy", då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och mustig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik, fyllig och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%