På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Sotad och fläderglaserad lax med broccoli, lök och citronpärlor.

 

400 g gravad lax i bit
1 msk flädersaftkoncentrat
4 huvuden broccoli
2 msk smör
8 pärllökar
1 dl citronjuice
1 dl socker
2 msk kokta tapiokagryn


SÅ HÄR GÖR DU

Skär laxen i 16 st kuber. Pensla kuberna med fläderkoncentratet, grilla eller sota laxen hastigt. Den ska vara rå i mitten. Skär av buketterna av broccolin. Koka den i saltat vatten. Smält smöret och mixa hälften av den kokta broccolin med smöret tills den är helt slät.

Briska Fläder


Färg: Ljust gul

Doft: Har friska toner av fläderblom och citrus.

Smak: En tydlig smak av fläderblom med inslag av gröna äpplen. Frisk och elegant med en aning syra.

Alkoholvolym: 4.5 Vol%