På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Sotad lax med variation på jordärtskocka, forellrom och frasigt vildris

 

150 g gravad lax i bit
1 tsk cayennepeppar
6 stora jordärtskockor
0,5 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
1 bit färsk ingefära
½ chili
½ dl vildris
1 dl brynt smör
1 msk japansk soja
1 litet knippe koriander
2 msk forellrom eller annan god rom


SÅ HÄR GÖR DU

Skär laxen i 20 små bitar, krydda dem med cayennepeppar. Sota den i torr panna så en yta blir sotig. Skiva jordärtskockorna tunt, spola 1/3 del i kallt vatten så de blir krispiga. Hetta upp 5 dl matolja i en kastrull eller fritös till 130 grader. Fritera 1/3 dl  jordärtskocksskivor i oljan tills de blivit krispiga och gyllene. Hetta sedan upp oljan till 210 grader och fritera vildriset lite i taget tills det poppar och blivit frasigt. Koka upp ättika, socker och vatten med riven ingefära och skivad chili. Sila lagen över den sista 1/3 delen jordärtskocksskivor, Låt dra till servering. Koka upp sojan med det brynta smöret. Arrangera allt på tallrik och garnera med koriander och forellrom.

Briska Äpple


Färg: Ljust solgul och ”cloudy”, då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och fyllig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 4,5 Vol%