This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.
Fill in your age
5 st hårda päron
4 st urbenade kycklinglår
Timjan och vitlök till stekning
4 huvuden hjärtsallad
1 stjälk blekselleri
1 dl rostade valnötter
2 st schalottenlökar
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1 msk hackade örter
100 g fetaost
SÅ HÄR GÖR DU
Baka 4 av päronen på 90 grader i en timme, kyl ned. Klyfta hjärtsalladen och hyvla bleksellerin tunt och lägg den i isvatten. Tärna det sista päronet fint, hacka löken fint. Blanda en vinägrett med vinäger och olivolja, ha sedan i päronet, löken och örterna.
Mixa fetaosten till en slät kräm. Stek kycklinglåren hårt på skinnsidan i olja. Vänd låren och tillsätt timjan, vitlök och en klick smör, ös kycklingen tills den är klar. Grilla hjärtsalladsklyftorna och arrangera på tallrik tillsammans med kycklingen, nötter, bakat päron, päronvinägrett samt fetaostkrämen.
Färg: Ljust gul
Doft: Frisk och fruktig med tydliga inslag av päron och toner av kryddighet.
Smak: Fyllig smak av päron med en krispig och frisk syra samt en lång angenäm eftersmak.
Alkoholvolym: 4,5 Vol%