På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron, blekselleri, val­nötter, hjärtsallad, krämig fetaost samt päronvinägrett.

 

5 st hårda päron
4 st urbenade kycklinglår
Timjan och vitlök till stekning
4 huvuden hjärtsallad
1 stjälk blekselleri
1 dl rostade valnötter
2 st schalottenlökar
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1 msk hackade örter
100 g fetaost


SÅ HÄR GÖR DU

Baka 4 av päronen på 90 grader i en timme, kyl ned. Klyfta hjärtsalladen och hyvla bleksellerin tunt och lägg den i isvatten. Tärna det sista päronet fint, hacka löken fint. Blanda en vinägrett med vinäger och olivolja, ha sedan i päronet, löken och örterna.

Mixa fetaosten till en slät kräm. Stek kycklinglåren hårt på skinnsidan i olja. Vänd låren och tillsätt timjan, vitlök och en klick smör, ös kycklingen tills den är klar. Grilla hjärtsalladsklyftorna och arrangera på tallrik tillsammans med kycklingen, nötter, bakat päron, päronvinägrett samt fetaostkrämen.

Briska Päron


Färg: Ljust gul

Doft: Frisk och fruktig med tydliga inslag av päron och toner av kryddighet.

Smak: Fyllig smak av päron med en krispig och frisk syra samt en lång angenäm eftersmak.

Alkoholvolym: 4,5 Vol%