På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Grillad biff med säsongens första persiljerot, krassekräm samt äppel­sky och rått äpple.

 

300 g marmorerad ryggbiff
2 tsk torr grillrub
9 st persiljerötter
4 st knipplökar
1 dl krasse
1 msk dijonsenap
1 ägg
2 dl olja
1 dl skysås
0,5 dl Briska äppelcider
1 st syrligt äpple
Blomsterkrasse, vattenkrasse till servering


SÅ HÄR GÖR DU

Skär biffen i fyra lika stora bitar och salta och gnid in ruben på köttet. Grilla biffen på båda sidorna tills den är rosa i mitten (56 grader). Hyvla en persiljerot tunt med osthyvel, lägg i isvatten så den blir krispig. Koka persiljerötterna mjuka i saltat vatten.

Vid servering stekt persiljerötterna gyllene runt om. Koka knipplöken mjuk i saltat vatten, låt den svalna och dela den sedan. Mixa Dijonsenap, ägg och krassen slät, tillsätt sedan oljan i en fin stråle tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Koka ihop skysåsen och cidern. Skiva äpplet tunt och garnera med tillsammans med örterna och den råa persiljeroten.

Briska Äpple


Färg: Ljust solgul och ”cloudy”, då musten är ofiltrerad.

Doft: Solvarma gula äpplen med toner av äppelblom och citrus.

Smak: Elegant, krispig och fyllig smak av sötsyrliga Elstar äpplen. Smakrik och aromatisk med mycket karaktär från den ofiltrerade äppelmusten.

Alkoholvolym: 4,5 Vol%