På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Gravad lax – grillad gurka – kålrabbi – ingefära

 

Sötman i päron balanseras väldigt fint med hettan i ingefäran och går bra ihop tillsammans med övriga asiatiska smaker som skapar en fin rundhet och lyfter päronsmaken.

10 portioner

500 g filead lax
5 st små gurkor, delikatessgurkor eller Västeråsgurkor
1 st gurka
2 st kålrabbi
50 g forellrom
20 g gari, syltad ingefära
2 dl färskost
50 g ingefära
3 st lime
koriander
soja
salt
socker


SÅ HÄR GÖR DU

  • Ta lika delar salt & socker, 0,5 dl och blanda ihop. Gnid in laxen och ställ in i kylen och låt gravas i fyra timmar. Torka sedan av och skär i tunna skivor.
  • Dela de små gurkorna på längden och grilla dem på snittytan ordentligt, riv sedan lime över gurkan.
  • Skala en kålrabbi och gurka och strimla i tunna stavar och blanda ihop. Smaka av med soja, limesaft, olivolja, och skalad & riven ingefära.
  • Skala den andra kålrabbin och hyvla tunt på mandolin och lägg i kokande och saltat vatten i 1-2 min och lyft sedan upp och kyl ner.
  • Hacka garin fint och blanda upp med färskost för att sedan klicka ut på tallriken. Blanda ihop de tunt strimlade grönsakerna och lägg dem på krämen. Lägg gurkan lite bredvid och sprid ut laxen. Garnera med forellrom och koriander.

Briska Päron Alkoholfri


Färg: Ljust gul.

Doft: En frisk doft. Inslag av gula, mogna päron och en lätt aning av citrus.

Smak: Bra balans mellan sötma och syra. Smak av gula päron med en viss torrhet i eftersmaken.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%