På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Fläderkokt vitsparris med rökt lax och brynt hasselnötssmör.

 

10 st stora vita sparrisar
1 dl fläderkoncentrat
100 g kallrökt lax i bit
200 g smör
100 g rostade hasselnötter
1 bit parmesan
Dill till garnering


SÅ HÄR GÖR DU

Skala sparrisen. Koka upp saltat vatten med en klick smör och fläderkoncentratet tills den är mjuk. Hyvla två av ­sparrisarna tunt med osthyvel, lägg i isvatten så att de blir krispiga. Skär laxen i kuber och lägg den på sparrisen. Bryn smöret och lägg i hasselnötterna, grovt krossade. Slå smöret over sparrisen. Garnera med dill och den råhyvlade sparrisen.

Briska Fläder


Färg: Ljust gul

Doft: Har friska toner av fläderblom och citrus.

Smak: En tydlig smak av fläderblom med inslag av gröna äpplen. Frisk och elegant med en aning syra.

Alkoholvolym: 4.5 Vol%