På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your birth date

 

Rödbeta – torsk – svarta vinbär – potatis – pepparrot

 

Picklade svarta vinbär och hettan från pepparroten tillsammans med cidern blir väldigt fräscht och rödbetan har fina toner som går hand i hand med smakerna från cidern.

10 portioner

5 st rödbetor (beroende på storlek)
500 g torsk, filead
1 dl svarta vinbär
0,25 dl ättika
0,5 dl socker
0,75 dl vatten
1 dl brynt smör
20 st färskpotatisar, beroende på storlek
100 g pepparrot
citron
salladslök
dill
körvel


SÅ HÄR GÖR DU

  • Koka upp ättika, socker, vatten och låt sedan svalna. Häll lagen över vinbären och låt stå och dra i minst 4 timmar. Värm upp det brynta smöret, sila av vinbären och häll ner bären i det brynta smöret.
  • Dela torsken i portionsbitar och stek med smör eller grilla med salt.
  • Baka rödbeta på 150 c° i ugnen tills de är mjuka rakt igenom.
  • Koka potatisen och halvera. Skär ner örterna och slunga potatisen i smör och massor med örter, smaka av med citron och salt.
  • Lägg torsken i mitten på tallriken. Dela rödbetan i mindre bitar och lägg runt torsken. Potatis och örter läggs även runt torsken. Vinbären fördelas över torsken. Skala pepparroten och riv över rikligt.

Briska Rosécider Alkoholfri


Färg: Djuprosa

Doft: Tydlig doft av svarta vinbär och hallon.

Smak: Svarta vinbär och hallon i kombination ger en frisk och fruktig smak som förmedlar en känsla av varm sommardag. En viss strävhet finns i eftersmaken.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%