Historia

Det börjar alltid med äpplet. Med Briska vill vi – i en flaska – fånga all den krispighet och friskhet som finns naturligt i äpplet. Cider har tillverkats och druckits sedan antiken och hantverket har under århundraden utvecklats till den cidertradition vi har idag. Tillsammans med Kiviks Musteri tog vi fram grundreceptet till Briska. Med det vill vi kombinera det klassiska ciderhantverket med moderna och spännande smaksättningar, för att skapa goda och uppfriskande smakupplevelser.

Tillverkning

Vi på Briska hämtar alltid kraften från äpplet och cidern skapas i en noggrann process – från äpple till flaska.  Äpplena plockas när de är precis lagom mogna och pressas till ren must, som sedan koncentreras. Den koncentrerade äppelmusten blandas med vatten och jäses till vin, vilket ger Briska den friska, fräscha och balanserade smaken där vinkaraktären kommer fram. Samma procedur sker för vår päroncider, men där är det istället päron som blir till päronvin. Äppelvinet – päronvinet för vår päroncider – tillsammans med en balanserad sötma och en hög juicehalt skapar Briskas karaktäriserande smakprofil.

Smaker

Förutom den klassiska äppel- och päroncidern erbjuder vi även flera smaksatta cider, som vår Briska Rosécider med smak av hallon och vinbär, Briska Golden Cider med smak av ananas, Briska Sunny Apple med smak av mango, Briska Blåbär & Hallon, Briska Passionsfrukt & Persika samt vår prisvinnande Briska Fläder. Vår senaste smak är sommarnyheten Briska Jordgubb och Rabarber. Äppelvinet är basen även i våra smaksatta cider, där vinet i kombination med de fruktiga och bäriga smaksättningarna resulterar i den friska smak som alltid kännetecknar Briska.

Alla våra goda smaker är framtagna av våra erfarna cidermakare som varje dag arbetar med att ta fram nästa goda Briska. I en perfekt balans mellan klassiskt hantverk och modernt ciderframställning skapas smakupplevelser utöver det vanliga.