På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Decenniets första uteservering med Briska Demi Sec

För att fira lanseringen av Briska Demi Sec och smygstarta hänget i vårsolen bjöd Briska in till decenniets första uteservering. Trots en kyla i luften, var det garanterad solljus och värme i den uppbyggda Briska Demi Sec-oasen.

Under fredagen den 13 mars kunde allmänheten avnjuta den nya halvtorra cidern tillsammans med en meny av fem vegetariska mellanrätter komponerade speciellt utifrån den nya ciderns smakprofil. Bakom recepten står matkreatören Frida Lund och Malidza Larsson, tidigare kock bakom den populära vinrestaurangen Grus Grus.

– Jag har tagit fram väldigt spännande recept som passar Demi Secs något torrare eftersmak, rätterna går väldigt bra ihop med smakerna som återfinns i cidern – persika, citrus och inslagen av Riesling och äpple, säger Malidza Larsson.

– Det var världens roligaste jobb att tolka ciderns smakprofil i två olika rätter. Cidern har en tydlig vuxen smak, men även toner av sötma som jag balanserade med morot, brynt smör och rostade sesamfrön – och polentan med ciderbräserad svamp fångade dess vinkaraktär. Det är perfekta rätter att servera vid vårens och sommarens tillställningar, säger Frida Lund.

Ta del av alla recept under fliken mat & drinkrecept.